WEER EINDELIJK PIJNVRIJ
SAMENWERKEN AAN UW GEZONDHEID
ERKEND FYSIOTHERAPEUT

Waarom heb ik chronische of langdurige pijn?

Om hier antwoord op te krijgen, moeten we terug naar de bron. Wat is pijn en wat gebeurt er in mijn lichaam?

Pijn is een alarmsignaal, een leermoment, wat er voor zou moeten zorgen dat je 1. Hulp zoekt, 2. Situaties vermijd of 3. Rust neemt.

In het geval dat de klachten chronisch worden dus langer dan 3 maanden bestaan, hebben we er blijkbaar niets van geleerd en neemt de pijn ook niet af. Ons lichaam zou in staat moeten zijn om zelf te herstellen van blessures, breuken of andere pijnklachten en hoe zit het met de pijnklachten die ontstaan zonder duidelijke oorzaak?

Wat er globaal in ons lichaam gebeurt is dat balans tussen ons actieve zenuwstelsel en rust zenuwstelsel weg is. Weg van het SET-Point! Het actieve zenuwstelsel, dat zorgt dat we kunnen functioneren, wordt overprikkelt en het rust zenuwstelsel, wat zorgt voor herstel wordt onderprikkelt.

 6 Focuspunten (Domeinen)

Er staan 6 domeinen centraal, om jouw lichaam weer naar het SET-Point toe te krijgen, zodat het zichzelf weer kan herstellen en jij weer eindelijk pijnvrij kan worden. Dit is de B.A.S.I.S. V.italiteit. Bewegen, Ademhalen, Stress, Immuunsysteem, Slaap & Voeding. Deze 6 domeinen hebben enorm veel onderlinge relaties en invloeden op elkaar. Hierdoor kun je jezelf vast voorstellen hoe belangrijk het is om jouw hele verhaal te horen. Als dit verhaal duidelijk is dan kunnen we ook pas de juiste lijntjes trekken en daaraan de juiste behandeling koppelen.

Deze 6 focuspunten zijn binnen het Eindelijk Pijnvrij Programma gekoppeld aan 3 behandelcomponenten: Fysieke behandeling, Coaching en Lifestyleadvies 2.0 om zo alle onderliggende oorzaken effectiever op te sporen, waardoor we meer oplossingen kunnen bieden met een groter en duurzamer resultaat.

 

Van jouw chronische klachten heb je misschien nu nog niet veel geleerd, maar "je bent nooit te oud om te leren" zeggen ze wel eens. Dus vraag een uitgebreide vitaliteitscheck aan en onderzoek of het Eindelijk Pijnvrij Programma jou gaat helpen.